Oj vad fort en termin rinner iväg, nu var det dags igen att sammanfatta allt roligt vi varit med om. smiley

I början av terminen var vi mycket ute i snön och lekte, åkte pulka och gjorde snölyktor. Barnen pysslade sedan fina teckningar som föreställde en vinterdag. Blev väldigt fint med bomull och glitter på mörkblått papper.

I samband med ”Allla hjärtans dag” bakade vi ”Alla hjärtans dag kakor” av mördeg som vi färgade rosa-röd och formade små hjärtan av. Vi tillverkade också kort.

När det gäller temat började vi med att samtala om våren. Vi jämförde hur det var på vintern och kom fram till att solen nu gjorde det varmare, snön smälte undan och dagarna blev längre och ljusare. Vårtecknen samlade vi i en liten bok som vi klistrade och målade i. Vi har också fotograferat ute i naturen. När myrorna riktigt hade vaknat till liv en varm vårdag, strödde barnen ut lite färgat strössel i kanten på en myrstack vilket myrorna genast började att arbeta med. Vi har också pratat om myrorna och gjort fina ”myrteckningar”. Vi har följt växtligheten i trädgårdslandet och på åkrarna. Sett och talat om de olika momenten bonden gör för att förbereda marken för sådd.

Barnen har varit på bondgårdsbesök och vi har också besökt en 4H gård där vi bland annat red på ponnyhästar och klappade kanin och kattungar.

En regnig vårdag målade vi lerkrukor som vi sedan sådde i. Vi har läst en hel del böcker både vanliga sagoböcker men också böcker med vårblommor som vi sedan lärde oss att känna igen när vi var ute på våra promenader.

Utöver detta har vi lekt, bakat med play-doh lera, pysslat, spelat spel och skrattat mycket tillsammans. smiley

Lena Grunnan