Vi tänker läsa böcker om vad som händer i naturen på våren. När snön försvinner och naturen börjar vakna kommer vi att undersöka vad som händer från vecka till vecka. Bestämma en dag i veckan då vi tar en runda i trädgården/skogen och letar efter vårtecken. Vi kan göra en egen ”Vår-bok” där vi skriver in vilka förändringar vi ser från vecka till vecka, klistrar in teckningar, blad, blommor mm.

Tänkte måla facken i en tom äggkartong i olika färger. Sen får barnen försöka hitta saker i naturen i de olika färgerna och lägga i. Då kommer de också att märka skillnad från vecka till vecka. Kan bli roligt!

Barnen ska få så fröer inne, som vi sedan planterar ut.

Vi kan ”städa” lite i trädgården och dra ris till majbrasan och prata om Valborgs-traditionen. Det skulle också vara roligt att lyssna på och sjunga lite vårsånger.

Syftet med detta är att lära barnen lite om hur naturen fungerar och vad som händer när vårsolen och ljuset kommer. Förhoppningsvis öppna deras ögon, nyfikenhet och upptäckslust.