Vi har haft en härlig höst med ett roligt tema! Barnen -och jag också- har pysslat mycket. Vi har arbetat mycket med indianpärlor på olika sätt. Även de yngsta barnen, 2 och ett halvt år, har fascinerats av detta pill. Vi har byggt och strukit många pärlplattor som vi sedan monterat med trådar emellan till långa mobiler och satt upp på väggen. En del pärlplattor har vi limmat på träplattor så de förvandlats till både muggunderlägg och grytunderlägg. Vi har också följt beskrivningar och trätt pärlorna på tråd och skapat olika figurer som vi sen trätt på nyckelringar. Jag försökte också göra en skål av indianpärlor, men den misslyckades i bränningen så det var inget jag gav mig på med barnen.
Sen har vi också gjort armband och halsband, bakat mycket med låtsasdeg och även en del med riktig deg. Bla lussekatter och pepparkakor. Sen är det härligt med den fria kreativiteten. Bara att få använda så mycket tejp man vill och klippa och klistra och limma är väldigt roligt! De äldre barnen har också vikt mycket saker, bla kuber och pianon(!).
Vi har också ritat och målat mycket och tillverkat födelsedagskort mm. I början av hösten fick de samla vackra löv som vi sedan gjorde lövtavlor och bokmärken av. Jättefina konstverk!

Vi har övat mycket på finmotoriken och koncentrationsförmågan och även tränats på att göra färdigt det vi börjat med.

Arbetet med temat blev ungefär som planerat, men jag hade inte trott att barnen skulle bli så fascinerade av indianpärlorna!

Vi behöver träna oss på att ge varandra ännu bättre arbetsro ibland.