Ett härligt kreativt tema för hösten! Med de större barnen planerar vi att jobba med indianpärlor och bla bygga ramar som man kan montera en målad bild på sen. Vi kommer även att pärla halsband och armband. Tillsammans med de yngre barnen ska vi jobba med play-doo-deg och cernitlera som vi ska bränna i ugnen. Vi tänkte även sätta ihop en pärm med målarbilder och prova måla med både vattenfärg, tuschpennor och färgpennor och jämföra resultaten. Som början på terminens tema fick barnen hjälpa till att välja en fin vaxduk som vi lätt kan lägga på köksbordet när det är praktiskt att de är med mig i köket. Annars har vi ett pysselbord i lekrummet som gärna får bli kladdigt:-)

När höstlöven är som vackrast kommer vi att samla några löv, välja ett färgat papper och sätta fast dem där med hjälp av bokplast och därefter klippa runt dem. Det blir fina bokmärken! Det är också roligt att göra lövavtryck med hjälp av vattenfärg.

Min man är duktig träslöjdare så de äldre barnen kommer att få prova tälja och snickra tillsammans med honom. Vi har precis påbörjat en liten koja i ett träd också där de får prova bygga och spika.

Jag hoppas barnen ska känna hur rofyllt och skönt det är att sitta stilla och lugnt och pyssla tillsammans och tillfredställelsen av att se ett fint resultat!

Marie