Vi har haft en härlig vår, fast det känns som om själva våren blev kort. Vinter var lång och fin och vi var ute mycket i snön och åkte skidor och åkmadrass. Vi hade även turen att få en jättefin is på åkern alldeles utanför huset så det blev många roliga lekstunder på isen med både små hockeymatcher och olika lekar. De minsta barnen blev skjutsade på spark eller roade sig med att halka på isen – eller ibland också sura och vilja in…

När snön väl smälte vaknade vårkänslorna till liv och vi cyklade mycket och gungade mycket. Vi sådde också lite olika fröer i krukor inomhus som vi sen följt med spänd förväntan. Det är väldigt roligt att få se något växa fram!

För några veckor sedan köpte vi en studsmatta med nät och det är väldigt uppskattat och har fungerat bra hittills. De större barnen är duktiga på att låta de minsta få vara med ibland, och de små accepterar faktiskt att de inte alltid är välkomna. Annars har mina två två-åringar börjat bråka väldigt mycket de senaste veckorna och konflikterna är många. Det är dock otroligt nyttigt för båda två att tvingas samarbeta och dela på grejerna.

Förutom mycket uteaktiviteter har vi pysslat mycket inne. Vi har byggt många pärltavlor, sjungit sånger och ramsor från ”Hemliga lådan”, spelat spel, lekt med barbie och dockor, klätt ut oss, gjort konster på trapetsen och i ringarna (och även bråkat om vem som ska få ha trapetsen och ringarna…), spelat innebandy och pingis mm. Vi hjälptes även åt att göra ett ”bibliotek” för några veckor sedan. Vi äger ganska mycket barnböcker som stod utspridda i lite olika rum. Nu har vi i stället samlat dem allihop i vardagsrummet och sorterat dem lite. Tanken var att det skulle ge en större lust att läsa eller bara titta i böcker, och det har det verkligen gjort! Barnen får välja varsin bok i ”Biblioteket” som vi läser tillsammans, eller så sitter de bredvid varandra i soffan med en stor bokhög mellan sig och bara tittar. Det är rofyllt!

Vi har pratat om varför det är bra att röra sig, och vi har även pratat om vilken mat som är bra och matens uppgift i kroppen. De har inte varit så förtjusta i att provsmaka olika grönsaker, men när jag utmanat dem lite och undrat vem som vågar smaka mest har de plötsligt ätit en hel del:-)

Vi har lärt oss att samarbeta lite bättre och lyssna på varandra. Vi har även lärt oss att musklerna byggs upp av maten och av motion i olika former.